fredag 18 oktober 2013

Vad gör en mäklare?

Ja, ärligt talat...först slåss man om att få "äran" att sälja ens hus och går verkligen in för det den första tiden. Sen då? Ja, nog skulle man kunna tycka att en liiiten kontakt vore på sin plats eller...?

Jag blir så otroligt trött på detta, att ständigt försöka och försöka och försöka. Alla som kommer på visning blir förtjusta i vårt underbara hus, öser lovord över både hus, tomt, läge osv. Men trots detta är det till sist just läget som får dem att dra sig ur.

Visst förstår jag att det kan vara problematiskt för en barnfamilj, att bo på landet, att ha 1,5 mil till stan, jobb, skolor osv. Men det tar dock 15 minuter att åka!
Och skulle man då inte kunna tro att en mäklare angriper problemet från just den synvinkeln? Jag menar, att han/hon då satsar lite krut på att verkligen informera om kollektivtrafik, skolor, dagis, busstider? För att ev spekulanter ska förstå att det istället är en fördel att bo på landet.

Nej då, vi sätter oss till rätta och hoppas på att säljaren själv ska ta kostnader och besvär med att annonsera. Inte vill man som mäklare stå för dyra annonser!

Men varför? Vår förra mäklare skulle ha barn, och berättade att hon tvingades sluta på grund av sin oerhört låga grundlön som mäklare. Hon tog jobb på Försäkringskassan för att få en fast inkomst att basera sin föräldrapenning på. Låter det inte knäppt? Klart man inte kan leva så, att man inte har en aning om vad man tjänar från månad till månad. Jovisst kan man det - i storstan ja! I Stockholm säljs ju allt. Men inte här i Västra Götaland, på landet. Även om det ligger ett underbart hus på 7 r o k, som gjort för en barnfamilj, 500 meter från båt och bad. Det är ju helt enkelt underbart för barn att växa upp här.

Nåja, vi fortsätter väl att ta det lilla lugna. Vi började för 2 år sedan och håller fortfarande på att sälja vårt hus!! Som är perfekt.

Bara inte för oss. Ett par på 66 och 60 år utan hemmavarande barn. Där maken drabbats av demens och har svårt med balans, gång osv. Och där makan genomgått 5 ryggoperationer och inte längre orkar ta hand om ALLT. Hus, trädgård, reparationer, städning osv osv osv, make, hund osv - sig själv (?).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar